Omlett olaszosan:
1 adaghoz: 3 tojás, zöldhagyma, és cottage chease, fűszerek, só.
Palacsintasütőbe kevés felforrósított olívára ráöntöm az előzőleg összehabart és besózott -fűszerezett zöldhagymás tojást. Amikor már kellően megsült az egyik oldalába kanalazok a Lidl-be kapható cottage chease natúr, light vagy ízesített változatából majd ráfordítom az omlett egyik felét szalvétaként, árnyalatnyit még sütöm és kész ez a pár perces alkotás! Akár salátát is fogyaszthatunk mellé!
Cicvara Robi módra:
Hozzávalók: 2 személyre 5 tojás, só, bors, frissföl, 0,1%-os tej, rizsliszt, olívaolaj.
Egy tálba fölütöm az 5 tojást öntök hozzá kb. 1 dl 0,1%-os tejet és hozzákeverek egy pohár 12%-os frissfölt, fűszerezem. Rizslisztet adagolok az így kapott masszához érzés szerint, hogy még folyós de a palacsintatésztánál sűrűbb legyen (kb.5-8 dkg-ot vesz föl) jól elkeverem és kb. 1 dl forró olívaolajba kisütöm ,úgy mint a császármorzsát - szemcsésen morzsalékosra egy picit oda is pirulhat. Majd tálaláskor frissföllel nyakon öntöm!
*Strucctojás*:
Hozzávalók: 10 db főtt tojás, 50 dkg darált hús, bors, vegeta, pirospaprika, fél fej zúzott fokhagyma (én hagymát nem szoktam bele tenni), és kb. 25 dkg kinyomkodott kenyér, persze ez is egyedi, mert van, aki kevesebb kenyérrel, van, aki többel kedveli.....ízlés dolga és végül még 2 db tojás.
Elkészítés módja: a hozzávalókból fasírtot keverünk (kutymákolunk), kissé keményebb állagúra, mert ha nagyon lágy, akkor nem öleli rendesen körül a főtt tojást, hanem lecsúszik róla. A tálban 10 adagra osztjuk a fasírtot *(húsbarajzolásos* módszerrel), így nem ér bennünket az a meglepetés h meztelen tojás marad. Kis kezünkben veszünk fél adag fasírtot, ellapigáljuk, rátesszük a főtt (hámozott) tojást, majd a tojás tetejére a másik adag fasírtot. Vizes tenyérrel tojás formájúra gyurmázzuk, majd prézlibe forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Málnás omlett:
2 tojás fehérjééből habot verünk, óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd a keveréket zsiradék nélkül vagy hangyapöcsnyi olívaolajon teflonserpenyőbe megsütjük. 1 dl natúr joghurtot folyékony édesítőszerrel (ezerédes) és citromlével ízesítjük, majd 15 dkg málnát keverünk hozzá. A keverékkel megtöltjük a megsült omlettet.
(A gyümölcs saját ízlés szerint lehet más is az engedélyezettek közül)